Het bedrijf

In 1953 nam Norbert Claessens het bestaande bouwbedrijf van zijn vader over, dat gevestigd was op het Koningsplein te Moerzeke-Hamme. Het bedrijf was actief als algemene bouwonderneming en voerde hoofdzakelijk herstellingswerken uit in de supermarkten van de Delhaize-keten.In de beginjaren kende het bedrijf een gestage groei. Hoogtepunten uit die periode zijn de verhuis van het bedrijf naar de Molenstraat te Moerzeke-Hamme in 1964 en het aannemen van de rechtsvorm pvba op 4 juni 1966. De firma Claessens telde toen een achttal medewerkers.

 

In de loop van de jaren ’70 en ’80 van vorige eeuw bleef het bedrijf actief als huisaannemer van de Delhaize-supermarkten. Daarnaast werden tal van verbouwingen gerealiseerd in Moerzeke en de onmiddellijke omgeving. Op 20 juni 1986 werd de firma omgedoopt tot Claessens N. bvba.

 

Toen Norbert Claessens de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt en bleek dat er binnen de familie Claessens geen interesse bestond om het bedrijf verder te zetten, werd de firma overgenomen door Gilbert Van den Branden, eigenaar van enkele bedrijven in Lier. We schrijven 1986. Sindsdien maakt de firma Claessens deel uit van deze Lierse bedrijvengroep.

 

In 1989 verhuisde de firma Claessens naar haar huidige vestiging in het industrieterrein Zwaarveld te Hamme.

 

Op 27/03/2002 werd de firma Claessens een naamloze vennootschap.Momenteel is Gilbert Van den Branden nog steeds gedelegeerd bestuurder van de firma Claessens NV, die intussen is uitgegroeid tot een KMO met meer dan dertig personeelsleden.